Rock Part 1: 20 Lagu Rock Kapak Yang Best 1985~1990 (Link Terbaru di 4shared)


Search, Wings, Bumiputra Rockers, Rusty Blade, Gersang, Black Rose, Lefthanded, Febians, Junction dan May.

black-rose-black-rose-90-1990.jpg bpr-kelab-jiwa-luka-1989.jpg febians-febians-88-1988.jpg gersang-gersang-88-1988.jpg juntion-arah-88-1988.jpg lefthanded-keadilan-86-1986.jpg may-dilema-88-1988.jpg rusty-blade-rintangan-hidup-dunia-87-1987-lineup.jpg search-cinta-buatan-malaysia-85-1985.jpg wings-belenggu-irama-karaoke-06-2006.jpg lefthanded-seruan-87-1987-lineup.jpg gersang-takdir-88-1988.jpg

Sila klik gambar untuk besarkannya.

Sebelum dengar lagu2 ni, tolong korek dan bersihkan telinga dulu. Buang segala tahi dan kekotoran dalam telinga agar anda dapat mendengar lagu2 ini dengan sempoi dan puas.

Kalau dapat layan lagu2 ni sorang2 dalam kereta dengan muzik yang kuat… perghhhh best wa cakap luuu! Teringat masa muda2 dulu… hahaha… sekarang aku dah tua… huhuhu.

Tak nak cakap banyak, ni la lagu2 best tu. Apa lagi, let’s rock bebeh…

Sila klik untuk dengar atau download.

[Aku kesian la kat korang yang susah2 nak download tapi tak dapat sebab "user bandwith over quota". Maka sebab itu aku dah tukar semua link download ke Savefile.com yang unlimited! Happy download bro! - 20/11/2008 10:43 pm]

[SORRYLAH KAWAN2... SAVEFILE.COM DAH TUTUP, MUFLISIN... TAHUN 2009 KOT... AKU TAHU RAMAI NAK DOWNLOAD TAK DAPAT... NI AKU BERI LINK BARU DI 4SHARED.COM... KORANG BOLEH DOWNLOAD DENGAN FOLDER2 DIA SEKALIGUS SERENTAK! LINK DAN PASSWORD AKU TULIS KAT BAWAH - 27/06/2010 08.27 pm]


  1. Black Rose – Cinta Abadi (1990)
  2. Black Rose – Simfoni 14/2 (1990)
  3. Bumiputra Rocker – Aku Hanya Serangga (1988)
  4. Bumiputra Rocker – Dendam Cinta Seusia Dunia (1989)
  5. Febians – Demi Cinta Ini (1989)
  6. Febians – Untuk Mu Sayang (1988)
  7. Gersang – Masih Aku Terasa (1988)
  8. Gersang – Sunyi (1988)
  9. Junction – Akan Ku Kenang (1988)
  10. Junction – Demi Cinta Setia (1988)
  11. Lefthanded – Debunga Wangi (1986)
  12. Lefthanded – Maya Persada (1988)
  13. May – Cinta Mu Mekar Di Hati (1989)
  14. May – Sendiri (1989)
  15. Rusty Blade – Pertama Dan Terakhir (1989)
  16. Rusty Blade – Tiada Lagi Aku (1987)
  17. Search – Gelora Cinta Ku (1985)
  18. Search – Isi Atau Kulit (1985)
  19. Wings – Misteri Mimpi Syakila (1989)
  20. Wings – Sejati (1990)

SILA DOWNLOAD DI SINI : Rock Kapak 1 PASSWORD : solatituwajib

Nota: Artikel ini mengandungi bahan yang didapatkan dari YouTube, Melayu MP3 & Rock Kapak dan pelbagai sumber lain. Terima kasih kepada mereka yang telah menjadi rujukan dan sumber dalam menerbitkan artikel ini.

PERINGATAN PENTING
Lagu-lagu mp3 yang dimuat turun/download hendaklah untuk tujuan penilaian sendiri sahaja, bukan untuk kegunaan awam/umum dan bukan untuk dikomersilkan. Sila beli album asli/original artis berkenaan bagi menyokong artis tersebut dan industri hiburan tanahair. Beli yang asli dan hapuskan cetak rompak. Cetak rompak adalah satu jenayah!

Berikut disenaraikan artikel lain yang mempunyai persamaan dengan artikel di atas dan mungkin menarik minat anda untuk membacanya.

About these ads

110 Respons bagi “Rock Part 1: 20 Lagu Rock Kapak Yang Best 1985~1990 (Link Terbaru di 4shared)”

  1. ixora Says:

    Ooooh.. ni ke rock kapak? hahaha… penah dengar salah satu lagu di atas tp tak sedar tu la lagu rock kapak.ngeh3. adik lelaki saya minat la lagu2 cmni..

    p/s : teringat cite Rock yg TV3 tayang ptg Isnin lps.. hehe

    Nasron jawab: Hehehe… sekarang dah tau kan? Sebenarnya kumpulan rock ni dulu banyak. Kat senarai pakcik jer ada 100 lebih kumpulan. Sebab tu la pakcik tak boleh nak upload by album. Satu kumpulan 1~2 lagu cukuplah. Ni kira senarai lagu2 best jer laa. Lagu2 yang boleh diterima ramai dan pernah top suatu ketika dulu.

  2. ixora Says:

    off-topic kejap! pakcik, cmno letak ikon email kt tepi tu? sy letak kt page sy,jadi tp tak jadi mcm pakcik. tak kuar “mailto:dotdot” mcm pakcik pn.. ke sy salah kod? erk!

    Nasron jawab:

    senang jer tu… sila ikut step.

    1. buat icon tu kat email generator
    2. save gambar/icon tu gunakan SAVE IMAGE AS dan save kan di dekstop
    3. upload icon tu kat wordpress
    4. lepas tu kat widget kamu adjust la script dia. insertkan icon pakai script tu kemudian buatkan link kalau di klik.

    pakcik dah cuba tuliskan script ni kat sini tapi tak boleh, dia terus jer activate. dah tulisan script dia hilang. alaaa, kamu kan pandai… mesti boleh punya.

  3. jaki jipang Says:

    best la lagu2 tu. soundnya pun OK, original ya? minta lagi lagu rock dulu2.

    lebih baik layan lagu2 rock dulu dari dengar lagu indon tah apa2 ntah

    Nasron jawab: Yaaaa… betul… betul…

  4. ixora Says:

    step no. 4 tu yg tak gheti.. hee.. dah insert.. tp takde link..

    Nasron jawab: Pakcik balas kat email.

  5. mimi Says:

    sy nk lagu Lahar Cinta dr kumpulan Final List. Pkcik ader x?

    Nasron jawab; Ada kot lagu tu. Tapi pakcik belum ada masa la nak convert dan upload. Tunggu hari minggu ni kot. Sabar ya.

  6. mat treng 309 Says:

    gua cari album bloodshed 1, 2 & 3. gua dah pergi EMI cari tapi diaorang kata mastercopy dah tiada so tak leh ulang cetak utk gua…….

    Nasron jawab; Wa cakap lu, bukan wa tak nak upload kat sini… tapi itu BOX.NET siot aaaaa. Dia sudah temporary blocked akaun gua. Over limit bandwith dia cakap. Lu kalau nak lagu rock best2 aaa… lu pergi ini website jumpa ini Master Rock kat melayump3.multiply.com. Chow…

  7. miamor Says:

    Kena signup dulu ker klu nak dngr lagu dr juke box atau download lagu2 kat sini…

    Nasron jawab; Sebenarnya tak payah. Tapi awak tak boleh dengar lagi JUKEBOX saya sebab akaun BOXNET saya dah kena blocked sebab dah over quota bandwith nya. Maklumlah free account, suka2 dia la nak blocked ye tak? Buat masa ni saya tak larat nak transfer file2 tu ke mana2 dulu sebab banyak sangat… beribu tu… isk isk isk… sedih laaa.

  8. Sabariah Says:

    assalammualaikum,

    tolong dapatkan lagu2 dari kumpulan love hunters.

    tima kaseh

  9. Sabariah Says:

    pastu klu ada lagu dr jukebox yg kita suka n nk download, mcmana nk bt

  10. abnor Says:

    allo pakcik, den nak tumpang tanya lagi.. camner nak pindahkan lagu dari kaset ker pc. ada perisian khas ker. kalau tahu, silolah kasi tahu. den banyak lagu lagu lamo tapi dalam bentuk kaset. nanti bolehlah kito dongar samo samo. nanti bilo den dah bukak stesen radio sendiri den ingat nak ambik pakcik jadi dj eh. nak tak? apa! tak nak… tak nak nanti den ajak awek den jelah yo.. jangan lupo jawab apo yang den tanyo tu.. tu soalan yang lopeh tak jawab lagi. apo ko sibuk bonar pakcik nie….

  11. Nasron al-Jauhari Says:

    @ Sabariah

    Nak lagu Lovehunters? Ada kot di popok.net.
    Nak download lagu dari jukebox? Sonang jer, awak klik la kat lagu tu. Nanti keluar arahan2 selanjutnya.

    @ Abnor

    Nak pindahkan lagu dari kaset ke PC? Sonang yo, mudah jer tu. Saya memang ada niat nak buat, tapi tak tahu… Hehehehe… Tapi memang kena ada alat dia dulu la.

    Nak ambik saya jadi DJ? Bulehhhhh… no problem punya!

  12. sf Says:

    Gua cadangkan lu supaya pakai ni utk upload lagu2 bro …
    http://upload.plunder.com/

  13. sf Says:

    kalau boleh kasik upl full album le bro … bikin wizip dulu …

  14. nazzcaveman Says:

    Assalamulaikum Sdr. Nasron…

    Minta tolong promosi lagu-lagu One Man Band patik di http://www.songsiwrite.com/profile.asp?id=songs-1785

    Terbaru release video clip di YouTube lagu Hamba Bertakhta http://www.youtube.com/watch?v=XSso_u6EUaw

    NazzCaveMan

  15. punisher Says:

    nasron lu cari kat mane lagu2 lame ni pastu ko upload kt sini?bley x lu bg tau ape web yg lu gune utk download lagu rock kapak?plz bro

  16. Nasron al-Jauhari Says:

    kebanyakan lagu saya amek dari youtube, saya convert ke mp3 dan seterusnya saya upload balik ke box.net.

    tapi rasanya dah banyak web2 yang sediakan lagu2 mp3. cuma yang bagi free tak banyak laaaa.

    apa pun teruskan usaha! rockkkkk jangan tak rockkkkk!

  17. ifa_conan94 Says:

    salam pakcik..pakcik, lau ada masa pakcik cubalah letak lagu zaman2 50an plak. teringin r nak dengar,hehe..tu pun klu pakcik tak keberatan lah. adioss..

  18. sHam Says:

    aBe,lagu layu dihujung mekar ade x……dh lme cqi ssh r nk dpat

  19. zeezam Says:

    bestnya bila terjumpa website ni sbb blh download semua lagu tanpa had! i love rock kapak! mengingatkan pada zaman kecil dulu. hehe. thx!

  20. amy Says:

    bes lh dpt layan rock…thanks bwt bro.

  21. lan Says:

    ada x lgu dari kumpulan hydra

  22. intan_comey Says:

    sy pon nk lagu layu d hujung mekar. . .
    huaa. .

  23. oliey Says:

    hidup rock kapak

  24. ≈ch@oz_@ngel≈ Says:

    assalamualaikum wr. wbt.
    hi..since list awk hnya 1/2 buah lagu utk stiap kumpulan..
    boleh tk awk bagi list of songs 4 each band..then kalau saye nk 1 of the songs saye mntk awk uploadkn lagu tu utk saye download?

    Pls…Saye nk buat koleksi lagu2 rock kapak ni utk abah lah.. As Bdae Gift..

    Thanx awk..

  25. ahmad Says:

    allo..bro..kt ne nk cari lagu kumpulamni helter sekelter.n rocker dr singapur. bro tk de ke lagu2 kump. ni

  26. hayati abdul karim Says:

    sy sdg carik satu lagu, tp x ingat penyanyi dan tajuk..yg sy ingat lirik tu pun separuh.. tolong sy carik lagu ni..pleaseeeee
    ‘sampai matikah bencana cinta ini, bebannya hanya dibahuku saja, bukankah kita bersama memulakannya, tak siapa memaksa..
    belum puaskah dendam dihatimu, belum redakah fitnah kau himbarkan, cukuplah sudah arang hitam kau guriskan, di wajahku oh sayang..
    katamu dulu..biar apa pun yang terjadi..kau disisku..tapi sayang itu semua ternyata dusta kau berpura..
    mengapa cinta yang suci jadi begini..mengapa bicaramu semuanya palsu..’

    • phardhukha Says:

      klau x slap tu lagu terrarossa ,
      tajuk lagu dia mungkir ,
      album dia dah lama hilang jadi xbrapa pasti pulak .

  27. nurul Says:

    bestnya.memang minat dgn lagu2 mcm nie.layan best gempak punyer beb!!!
    p/s:Untuk mengetahui cara ‘smart’ tapi ‘berbaloi-baloi’ dilakukan dalam menghadiri temuduga untuk mendapat jaminan tinggi mendapatkan kerja,dapatkan e-book terkini yang terlaris di pasaran.Click di sini
    Website : http://www.kerja-kerajaan.com/index.php?ref=enisah untuk mengetahui rahsia yang tersembunyi.

  28. faizal Says:

    Assalamualaikum semua kaki rockers!!

    aku di sini ingin kongsi maklumat dgan korang semua, umur aku 27 tahun aku dah ceburi irama rock ni sejak aku di tingkatan 6 dulu, banyak kumpulan rock yang aku dah dengar lagu mereka spt naja,kejora,lipan bara,nobat,justice dll.kalau korang nak tau mana aku dpt semua lagu ni korang boleh ke bukit mertajam iaitu bm summit tingkat 3 ada kedai war factory di sana macam2 cd,vcd,baju,sticker,tang kump rock ada dijual ok.
    hidup rock selamanya muzik rock tetap dihati.

  29. faizal Says:

    lupa plak ni no tel kedai toke atau otai kedai war factory tu namanya mat tel nombor 012 4729065..

  30. mrsvoo Says:

    salam..
    mcm mana nak download kat savefile tu???
    tak pandai,dn tak phm…
    takde plak butang2 untuk donlod..
    tolong bro..
    tq..

  31. yani Says:

    tahu tak ada lagu jiwang yang dia feat dengan cina ?

  32. sda Says:

    sush la nk dload gune savefile…….

    • Nasron al-Jauhari Says:

      @ sda

      maaf dek, savefiles dah muflis. file2 tu hilang begitu saja. apa nak dikata…

  33. saleh Guns and Roses Says:

    pakcik… ni den nak tanyo sikit nih. apo pakcik ado simpan x lagu mp3 file atau original album kumpolan status, aroma, susila, rajawali dan search(album di pintu sepi, album ni x pernah keluar sebab kena gam atau apokebendonyo…ntahhapohapolah)

    atau pakcik ada tau memano kedai2 muzik yg ado jual koleksi2 lagu rock lamo ni. Den teringin nak simpan n dongar semulo. radio keset den pun ado lagi.. dah lamo x pakai hah.. ingat nak wat tukun yo…

  34. nana Says:

    salam…
    pkcik lagu sera xda ka?
    dibadai asmara/….

  35. nicholas Says:

    bila saya downloadlagu dari sini suaranya tidak nyaring apabila diputarkan.mengapa??????

  36. jas Says:

    i luv 90an songs

  37. jas Says:

    update la selalu blog ni eh pakcik….i like it

  38. jas Says:

    assalamualaikum bleh bgi x semua senarai lagu rock kapak??sya nak taw ade berapa semuanya

  39. jas Says:

    lagipun nak cari semua lagu tu..nak wat koleksi skrg bru ade 300.. xpuas agi dgr..huhuhuh

  40. rockers Says:

    cmne nk gune savefile 2 erk?…

  41. abdul khair Says:

    assalamualikum bro. kalau bole bagi lagu dari kumpulan zodiak iaitu bintang hati dan detik yang berlalu. tima kaseh. kampar mali.

  42. apachee Says:

    x reti nak dload..klik kat lagu je, dia gi savefile.com….. pastu nak wat apa?….

  43. panzer Says:

    Lagu rock melayu ni mmg susah skit nak direct download. Paling senang convert je dari youtube ke mp3. Tp kadang2 quality low.

    Boleh tak kau tolong listkan top 100 lagu rock kapak ni. Kalau boleh up to mid-90’s je. Pasal band2 lepas tu aku dah x bleh nak layan, banyak yg kejar glamour je & lagu terlampau jiwang sangat.

    Setakat ni kat hard disk aku ada gak berpuluh2 tp x sampai 100 mp3 rock kapak ni. Itu pun lagu yg aku suka je lah, pasal cita rasa kita berbeza. Tp kalau rock inggeris berlambak, ada gak beratus2.

    Bukan apa, tiap2 hari asyik layan band2 rock barat 60’s ~ 90’s… sekali-sekala kena gak tukar angin. Last sekali, ada tak sesapa yg tau ‘online radio’ yg mainkan lagu rock kapak ni. Tolong bagi dia punya link.

    ROCK NEVER DIE !

  44. panzer Says:

    To jas,

    Bleh tak kau tolong compile koleksi 300 lagu tu dlm bentuk zip/rar & upload kat mana-mana file sharing site.

  45. tuan tanah Says:

    aku tuan tanah… nak umumkan bahawasanya korang boleh download di 4shared.com dengan link baru yg aku sediakan kat atas beserta dengan password dia sekali.

    rock, rock juga brader… sembahyang jangan tinggal… kita dah tua la bro… ingat anak bini… ingat mati…

    salams…

  46. arik Says:

    salam kenal pakcik, dulu aku udah pernah mencoba memindahkan lagu kaset menjadi mp3. Sekarang dah lupa-lupa ingat.
    Untuk memindahkan lagu kaset menjadi mp3, sediakan :
    1. Download applikasi AudioGrabber
    2. Tape Radio/walkman
    3. Jack mic/audio.
    instal audiograbber di pc, sambung jack dr pc ke tape radio. Buka applikasi audiograbber,play kaset di tape, mulai rekam
    lagu, biarkan sampai selesai. semoga berguna..

  47. agus Says:

    pundamawen

  48. mareng kerapu Says:

    slam..bro wa ingat nak cari album penuh junction 1,2 & 3.. dgn kump bloodshed..mane nak dpt ye bro..??

  49. arief Says:

    walaw negri q ma negaramu lagi ada masalah tp qt jangan ikutan gua tetep senang dengerin lagu2 dari negri kamu

  50. hamba yg teluka Says:

    hu..hu… bleh than ko… ku igin meyayi,ku igin rokers, ku amat teluka, kerana cinta,kerana sakit di dalam aty yg parah…. hu3… tunggu kemunculan ku dlm dunia muzik… rock…. yg mkin lma n mkin ku x lupa.. akn cinta pertama n terakhir…itu dya abg otai aku… tunggu…kmunculan albm kmi mat rock…k… thks… by shbat…. rock smpy tua…. bro….. k gd by… w’aslam.

  51. syah.. Says:

    ni link lagu album Analisa_-_Palestin__1991..http://www.mediafire.com/?q9d0trjmwmuhkfm

    ni link lagu album Axthara_-_Cerucuk__1991
    http://www.mediafire.com/?zjzrsyc0waorkr3

    ni link album Lipan_Bara_-_Harimau__1991
    http://www.mediafire.com/?93og5dhoyzghy1d

    gunakan secara berhemah…penat aku upload..for personal use only…

  52. syah.. Says:

    nk search n download mp3 rock kapak
    guna website ni
    http://www.index-of-mp3.com
    kumpulan yg x brapa famous pn ada
    kalu ada ada la..
    Hidup Rock Klasik!!

  53. rock kapak Says:

    thnx bebanyak pak cik nasrun…..sya dh lma cari bnda ni….
    thnx a lot…teruskan usaha pak cik……HIDUP ROCK KAPAK!!!!

  54. wan Says:

    try u all plih kmpulan smash ikrar cnta n kafilah slagi ada sang suria. Best oo…slmat mendngar

  55. raymond lo Says:

    Assalamualaikum suma,

    nampaknya suma rockers cni….sy nak mintak tlg ni sebenarnya…nak tanya sepa penyanyi lagu ni yg liriknya camni “biarpun berkali, engkau cuba menghampiriku tak mungkin terbuka pintu hatiku, utk menerima mu lagi….chorusnya: lembutnya suaramu, disulami kata-kata insaf, pujuk rayumu agar kembali padamu…….sepa2 rockers yg tau lagu ni, tolong bagitau sy ekk…dah lama dah cari lagu ni tapi penyanyi x tau la sape…TQ suma…

  56. pakchik rocker Says:

    raymond lo

    wa tau brader sapa nyanyi lagu tu. kalau tak silap wa yg nyanyi lagu tu cicit dato’ onn, cucu husin onn, anak rahman onn cincin emas, sepupu jaafar onn… dua pupu linda onn… wa tengah on the way la… kejap lagi sampai…

  57. raymond lo Says:

    adusss pakchik rocker….tau tak sape nyanyi lagu tu?

  58. raymond lo Says:

    Assalamualaikum pck nasron…..kumpulan mana yg nyanyi lagu tu ah? lirik lagu yg sy antar pada 25hb…tlg bagitau sy pacik nasron..pls..tQ

  59. Pa'chik Nasron Says:

    oiii raymond, ko ingat pa’chik buleh ingat semuo lagu2 rock? minta maap la raymond oiii, pa’chik lupo lahhhh… entah siapo yang nyanyi pon pa’chik tak ingat… sori banyok2 ya raymond…

  60. faiz Says:

    rock..jiwa rock…no women no cry!!!!

  61. HuSinZ Download Says:

    punya album nya kromox gak pak cik,.
    salam

  62. helang Says:

    teringat zaman sekolah 1993 masa spm

  63. amir Says:

    ameyr-mp3.blogspot.com rock wei.jom join

  64. yamaha bassis Says:

    hidup rock kapak… bro nasron….banyak betul lagu2 rock kapak dulu-dulu….syok dengar…lirik yang mendalam… hidup rock kapak….dapat senarai lagu pun jadilah bro nasron….Veteran kumpulan SENGSARA kirim salam buat peminat rock kapak satu malaya…

  65. putry Says:

    assalamualaikum…saya juga salah seorang peminat rock kapak ni dan disini saya juga ingin berkongsi dgn anda semua dengarkanlah online radio ceriafm…kerana segmen saya bicara hati dan saya hanya mainkan lagu2 rock kapak ni serta jika de sesiapa ingin berkongsi lagu dgn saya sila send di aipkpkudcci@yahoo.com..jom2 join kami di http://ceriafm.net ceria ceria selalu

  66. choi Says:

    raymond lo….itu lagu dari kumpulan sting album kedua….tajuk dia pun aku dh x ingat..at lease lo dapat tau sape penyanyi nye..huhuhu

  67. thrash Says:

    raymond lo – penyanyi lagu tu dr kumpulan stings, album ingatku dalam doamu.. .tp tak ingat tajuk lagu tu… :)

  68. zack Says:

    zzzzzzzzzzz

  69. nazlee bin haji abdul rahman Says:

    assalammualaikum mat2 rock diseluruh malaysia saya ni dah tahap otai tapi saya masih menyukai lagu2 rock lama2 sebab lagu2 rock lama2 memang amat hebat sekali dibandingkan dengan lagu2 pada zaman sekarang ini,alangkah baiknya battle of the bands pada era 80an dipertandingkan semula seperti seperti diwaktu seketika dulu.

  70. papa rock (@Myalwi93Rock) Says:

    hai2 smua…..

  71. papa rock (@Myalwi93Rock) Says:

    http://www.tagged.com/profile.html?uid=5461260951 to blog…

  72. Yuda Devoteeof Love Says:

    wew… I like it….

  73. murad Says:

    Ssh la nk downloud

  74. prince Says:

    X dapat download punnnn..

  75. Orang Kampong Pakai Spek Says:

    boleh laaa download… korang klik dan masukkan password… ni aku buat boleh

  76. leo rafieleo Says:

    rock kapak????? lagenda rock masa zaman Leo remaja dlu… zaman skool skool dulu… pheeeeeerh memang takkan Leo lupakan….. sampai otak Leo tercabut… hahahahah

  77. yan Says:

    ramai yg tak ingat lagu ni kan… try dengar Teja – Kenangan di taman cinta…

  78. Azhar Says:

    Assalamualaikum…..saya ni tak rock…tapi minat lagu2 rock…same le tu kan…jiwa rock..saya suka cara you all communicate…cool je…rasa lak nak joint…zaman saya…masa search keluar album pertama…saya form 4..
    fulamak…syoq nya…utagha la katakan…lagu rock dulu-dulu memang rock tapi jiwa…aaaa tu yang best…lirik menyayat hati gitar dia plak woow…powerrrr!!! penah nak jadi gutarist…last last jadi guitar owner ja..
    main untuk sendiri tu boleh laa..kalau ajak naik stage..mmm..tunggin la jawabnya …pacak pala siap kena taik ayam laaa….
    dalam tempoh 10 tahun 80an-90an..lagu rock masa tu memang puas hati…campoq plak scorpions..loudness..gheban!!!
    Apapun….syabas pada PAKCIK create OLD ROCK GENERATOR

    nak kawan dgn saya…mai laa..email saya
    tak teghingin nak kawan pun nak wat mcm mana…
    mmicktarjick@hotmail.com

  79. Sam Says:

    Sya mcari album lgu kumpulan wings, search dan may..dulu ada semua nya..almaklum la skrg dh tk guna kaset…jadi mcam mana dan di mana nk dpat album2 rock yg trunggul zaman 80an

  80. mrbelia Says:

    full album rock2 melayu . Ambilah :) ada 12599 files dah diupdate ..

  81. patching drywall around windows Says:

    It’s genuinely very complex in this full of activity life to listen news on Television, thus I simply use internet for that reason, and get the latest news.

  82. gravescream Says:

    salam bro… aku tgh carik lagu olan – kita rock.. bley tlg upload x..?? ;) tq…

  83. hanz Says:

    owh.band2 2 band rock kapak ye? Bru hanz tau. Tp xpnh nampak pn dorg pgang kapak kt atas pentas. Band metalasia 2 band rock pedang ke? Sbb muiz slalu pgang pedang. Hehe.

  84. RBO Says:

    Bole cari kat cni gak.
    mcm2 ada.
    selamat mencuba
    http://www.loudtronix.me/top100.php

  85. Diamondheart Says:

    ,Kurang tk brapa best. spatutnya dlm stiap album ditulis lengkap kesemuanya lagu nya. 1 album 10 lagu kan? Knapa hnya ada 2-3 lag,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  86. Diamondheart Says:

    Banyak lg lagu2 rock lama yg kita tk pernah dgr.memang best waa rock2 lama ni lg mantap.

  87. Diamondheart Says:

    ,Ada band rock dri sandakan nama nya ATOMIC POWER juara kugiran bintang rtm 1978, rass express,struggle, karamah,ghost town band,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  88. Diamondheart Says:

    ,Thanx to panzer krna info nya.buat arik, klu nk dgr lagu rock online WIFI cari lh ROCK SELAMBA stiap hri isnin – jumaat.stiap ja,,,,,,,,,,,,,,,,

  89. Diamondheart Says:

    Selamat tinggal liana- zodiak, kerana takdir- vagrant,bintang hati – zodiak,detik yg brlalu- zodiak.

  90. rockbara Says:

    hahaha .. Admin laman ni bunyi je lebey , .. Update lagu sikit dah riuh

  91. rockindo Says:

    god bless, superman is dead, dewa 19, netral, jamrud, killing me inside, slank, etc..

  92. manrindu90 Says:

    Lagu lagu dlu ..bnyk memberi erti kepada hdup seorang yg terlah d kecwakan..kebanyakanya lgu dlu lagu menyanyat hati..

  93. Damian Says:

    paphos car hire holidays offer an eclectic mix
    of old and new Germany. Using a cab for such trips would lead to a cumulative total rental cost
    of $148. Happily, when he was broken out of the country. Without cover,
    unforeseen circumstances can easily ruin a holiday, vacation day,
    or �63 to �112 for a fortnight, and your wallet, will thank us later.

    There exist a lot of money using coupons.

  94. Azmi Says:

    aku dah buke ko punya passwed tapi nak download can ne x boleh la..minat lagu lame 80an

  95. is Says:

    Wa pn byk koleksi rock kapk..akthara,ad-hoc,amija,gamma,vagrant,evolusi, dn byk lg la..sm2 kita. Jg kazanah rock kapok agar tdk lupus di telan arus masa..

  96. webpage Says:

    Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed!

    Extremely useful information specially the last part :) I care for such info a lot.

    I was seeking this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

  97. Nanang Wahyudi Al Fath Says:

    Assalamu’alaikum,

    Saya penggemar lagu – lagu rock kapak dari Indonesia.
    Mohon ijin untuk download lagu-lagunya.

    Terimakasih

    Wassalaam

  98. Lai Says:

    Tiada komen

  99. Tezuka Says:

    Classic… Tp ttp best.. ^.^ Lg best dr lagu skrg.

  100. ferdi hasan Says:

    Woow mantap nye

  101. ferdi hasan Says:

    Lovehunters~sambutlah kasihku.mantap lagunya

  102. nizam Says:

    sila hubungi nizam jb 0177577003 bro,nak mintak copy album black rose dan damasutra.full album black rose 1 dan 2 damasutra first album.

  103. Baidurie mohd tahir Says:

    Memang piaw gile lagu lagu rock kapak dah macam kapak siam.

  104. bibrudi Says:

    bro nak lagu eye tajuk lagu mungkir,,susah nak cari lagu ni,

  105. aeliyana Says:

    abah saya punya laa suka lagu2 cenggini ..hahaha !! sampai anak lelaki die bersungguh2 belajar main gitar and anak dara die terjebak sekali nyanyi lagu rock :D

  106. shila Says:

    as salam bro…
    sy nak tanya ada x nama kumpulan bahtera? ada gambar x? kawan sy sedang mencar tapi sampai hari nie x jumpa… nak tgok pemain drum dia nye muka.. budak JB kan?? itu pun kalu bro boleh tolong ya ye… tqvm
    wasalam..

    • rimi Says:

      Wet pew ngn kmpln2 Ade ape2 e ngn dia2

  107. gonegore Says:

    utk makluman sumer..album2 band wings, search, may, lefthanded, BPR boley didapati di kedai cd ye..x yah test2…beli jerk sumer album…kompem best!!!….pakcik ada file lagu Wings – Ekspo Imaginasi tak? lagu tu ada dalam album tribute to Zaiton Sameon ke camne tah dulu


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 57 other followers

%d bloggers like this: