Rock Part 2: 10 Lagu Rock Kapak Yang Best 1987~1997 (Link Terbaru di 4shared)


Bloodshed, Search, Febians, Terra Rossa, Lestari, Crossfire, Wings, Sofea, May dan Bumiputra Rockers.

Sila klik untuk besarkan gambar.

Cakap banyak tak nak. Ni dia lagu2 tu. Sila klik untuk dengar atau download.

[Saya tak sampai hati bila tuan/puan/abang/adik susah2 dah lawat blog saya tapi nak download tak dapat sebab “user bandwith over quota”. Maka sebab itu saya dah tukar semua link download ke Savefile.com yang unlimited! Selamat mendownload! – 20/11/2008 10:51 pm]

[SORRYLAH KAWAN2… SAVEFILE.COM DAH TUTUP, MUFLISIN… TAHUN 2009 KOT… AKU TAHU RAMAI NAK DOWNLOAD TAK DAPAT… NI AKU BERI LINK BARU DI 4SHARED.COM… KORANG BOLEH DOWNLOAD DENGAN FOLDER2 DIA SEKALIGUS SERENTAK! LINK DAN PASSWORD AKU TULIS KAT BAWAH – 27/06/2010 10.51 pm]

  1. Bloodshed – Srikandi Cintaku (1987)
  2. Bumiputra Rockers – Dari Sinar Mata (1989)
  3. Crossfire – Antara Luka Dan Rindu (1995)
  4. Febians – Penantian (1991)
  5. Lestari – Cinta Itu Ketawa & Airmata (1997)
  6. May – Gadis Bertudung Putih (1990)
  7. Search – Fantasia Bulan Madu (1987)
  8. Sofea – Bunga Padang Pasir (1988)
  9. Terra Rossa – Bunga Angkasa (1991)
  10. Wings (Mel) – Lena Diulit Intan (1995)

SILA DOWNLOAD DI SINI : Rock Kapak 2 PASSWORD : solatitutiangagama

Nota: Artikel ini mengandungi bahan yang didapatkan dari YouTube, Melayu MP3 & Rock Kapak dan pelbagai sumber lain. Terima kasih kepada mereka yang telah menjadi rujukan dan sumber dalam menerbitkan artikel ini.

PERINGATAN PENTING
Lagu-lagu mp3 yang dimuat turun/download hendaklah untuk tujuan penilaian sendiri sahaja, bukan untuk kegunaan awam/umum dan bukan untuk dikomersilkan. Sila beli album asli/original artis berkenaan bagi menyokong artis tersebut dan industri hiburan tanahair. Beli yang asli dan hapuskan cetak rompak. Cetak rompak adalah satu jenayah!

Berikut disenaraikan artikel lain yang mempunyai persamaan dengan artikel di atas dan mungkin menarik minat anda untuk membacanya.

About these ads

42 Respons to “Rock Part 2: 10 Lagu Rock Kapak Yang Best 1987~1997 (Link Terbaru di 4shared)”

  1. azis Says:

    banyak yer koleksi lagu….best2

    Nasron jawab; Ada la sket… nak upload lagi tapi box.net belum mengizinkan.

  2. Min Says:

    Eh Nasron, best, best blog ni.. kenapa muka sekejap The Rock, sekejap jadi pak lebai pulak ? Ada multiple personality problem ke :)
    Anyway, kita suka semua lagu rock kapak tu.. hm, dulu kan masa study zaman Jepun dulu, suka sgt kat satu group ni, rasanya nama dia kumpulan Belantara, ada satu lagu, pasal awek dia mati. Sedih ! Dah tak jumpa dah mana kaset dia.
    Ok, thanks..

    Nasron jawab;

    Ehhh, mana ada muka The Rock? Awak salah tengok la tu. Tu memang muka saya la. Napa? Tak percaya?

    Saya tukar ke muka pakcik berjanggut tu sebab nak sedarkan diri ini betapa “aku ni dah tuaaaaa”. So, bawak2lah bertaubat.

    Band Belantara waktu zaman itu kira kumpulan rock yang anggotanya educated la. Maklumlah, band2 rock lain tu kebanyakannya sekolah setakat SPM yang cukup2 makan jer dan ada yg sekolah tak abiss. Pasal kes awek dia mati tu saya tak taulah pulak sebab zaman tu saya tak beli suratkhabar (sampai sekarang pun). Saya biasa baca free je sesapa punya. Jadi oleh kerana itu, tak dapatlah nak ikut 100% perkembangan semasa.

    Lagu2 dia nanti saya cari. Tapi lambat sket la sebab sekarang sibuk sangat.

    Terima kasih telah sudi mampir dan nongkrong di sini.

  3. ixora Says:

    Lama tak nampak….. :(

    Nasron jawab;

    Pertama – Pakcik rasa macam dah tak ada mood la nak buat new entry sejak akaun Box.Net pakcik di blocked kerana over bandwith.

    Kedua – Pakcik sekarang sibuk la kat opis. Kerani kewangan pakcik dah berenti kerja (she was the best clerk i have before), jadi pakcik kena ambil tugas dia buat sementara waktu ni atau mungkin sampai setahun, dua tahun, tiga tahun… Pakcik sekarang kena jaga cash, financial dan juga admin. Rasa bosan dan tension bila umur macam ni buat kerja2 macam tu.

    Ketiga – Pakcik tengah pening2 lalat nak cari tempat kerja baru. Dah lama sangat kat sini kot, jadi perlukan “nafas baru yang lebih segar, bersih dan tulus”. Pakcik dah lama bersabar dan menyampah kat director pakcik, so sekarang tahap kesabaran dan menyampah tu dah nak “over bandwith” juga kot…

    Keempat – Sejak kebelakangan ni sebab kerja kat opis banyak, pakcik rasa letih sangat. Tak daya dah otak dan badan. Minum madu, tongkat ali, ginseng, viagra dan macam2… semua tak jalan.

    Kelima – Pakcik… pakcik… tengah “down” la…

    Entahlah ixora…

    Ehh… mana pergi avatar kamu yang manis dan cantik molek tu? Apsal tukar gambor badak biru? Kan yang dulu tu dah bagus… ish ish ish… ixora… ixora…

  4. ixora Says:

    err,saya datang balik nnt. Tgh pening2 lalat ni.. esok pg exam. Saja jalan2 kejap kt alam maya ni.

    Sabar ye pakcik.. usir jauh2 rasa ‘down’ tu. Hepi2kan diri.. lantaklah kat director tu. nnt dia tau la langit tu tinggi rendah bila pakcik bebetul dpt keje baru nnt. hehehe.

    Nasron jawab; Sumer orang cakap macam tu kat pakcik termasuklah ketua kampung, ketua mesyuarat tingkap dan mereka2 yang sama waktu dengannya. Tapi pakcik khuatir kalau sampai ke tua pakcik stuck kat sini. Mudah-mudahan Allah permudahkan urusan pakcik.

  5. Abang Says:

    Pakcik Nasron nak keje tak…
    Jadi driver saya…
    Sebab saya kan abang…

    Nasron jawab; Jadi drebar? Boleh…. Asal gaji cantik, bonus lumayan, gratuiti, duit raya, vss dahsyat, pasti akan dipertimbangkan. Err bila nak interview?

  6. sting23 Says:

    awek jangan suka2 je kate orang bangang, fikir2 lah

    Nasron jawab;
    Awek? Mana?

  7. saleh da great Says:

    aiyai… lu pokcik ke naslon, gua ingt lu melia lemaja.
    soli eks apek sgt tilak sopan pda ini pokcik noslon.
    umo apek tatak tue sgt. late 30-an aja. so, pokcik naslon
    blapa umo?
    lu pokcik ar… keja midang apa?
    lestoren? manking? consluction? kedai hanpon? firm? atau apa pokcik?
    sikalang ar.. mukan masa yng maik utk lu suke-suke ati belenti keja. lu pokcik ar… ala lengok itu belita kaki dan tangan nikko? skrg meleka sgt susah cri kelije lain, walaupun ada xpeliences mnyak thun. wa klui bisnes sndili psti amik meleka kilije. tapi wa pun makan gji kelajaan. mana muleh bikin.
    eh… lasa lasanyer wa sulah lari itu tajuk forlum apa ar?
    soli eks… pokcik naslon. jgn spam eks.
    kasian ini apek taip pnjang pnjang.
    p/s: apek pun tk hepi keja sklang, sgt santai sgt ar… apek manyak muang masa hadpa intenet ari ari. apek bru usha tnam kpala sawet. cri luit modl.

  8. ibex_jate Says:

    best la layan lagu rock kapak karat kat abg nosron nih….thx artikel pun cam geli2 ati gak ..style artikel sempoi tak heavy metal…bleh layan la tension2 ok gak…aku dengar abg nak brenti keja…emmm aku ade kela kosong bang klu nak bleh kontek …takleh la bgtau kat publik nih…hahhahaha..keja halal bang…leh la lepas duit okok tu …amacam?

  9. Nasron al-Jauhari Says:

    @ ibex_jate

    kau ada kerja kosong? cantik sangat la tu. aku pon tengah pening2 ni cari duit. maklum sekarang barang semua naik. kau email la aku yek. cerita kat sini pun boleh. asal jangan ajak aku kerja kira bulu kambing dan gosok gigi rimau sudah. huhuhu.

  10. anis Says:

    salam…

    camne sy bole download lagu lestari tu tanpa sign up kat blog ni? sy tak reti la berblog2…so, cmane ek nak dpt kan dgn cara mudah sket…dah dekat 4 jam cari tp tak de yg bole/bg download…so please answer as sooon as posible ek……

    lagu tu penting buat sy…….

    tq

  11. geng metal Says:

    jemput ke blog gua yg baru nehhh .. thehehe

  12. punisher Says:

    a’kum sume warga rock
    aku nk tanye ni laman web mane yg leh download lagu mp3 rock kapak tp size space lagu yg nk d download kecik je x smp 1MB
    tolong bls plzzzz

  13. Nasron al-Jauhari Says:

    @ punisher

    w’salam

    ko jangan mimpi ler nak download lagu bawah 1mb. kalau ada pun kualitinya pasti “longkang” punyer la brader.

    tak syok la dengan lagu yang bunyi dia tak clear dan sangkut2! tak rock la macam tu!

    ko boleh download dari YouTube dan Melayu MP3 & Rock Kapak.

  14. jimi Says:

    SALAM….
    brader nasron’ sory gua celah..
    kalau ada masa cari la lagu2 rock lama dari S’pore.
    seperti ” sweet-charity/rusty-blade/rockers/helter-skelter/Lovehunters/The-Unwanted/hanafiWarren. dll.
    tu semua bole imbau zaman sekolah rendah tu!

  15. jimi Says:

    SALAM….
    brader nasron’ sory gua celah..
    kalau ada masa cari la lagu2 rock lama dari S’pore.
    seperti ” sweet-charity/rusty-blade/rockers/helter-skelter/Lovehunters/The-Unwanted/hanafiWarren. dll.
    tu semua bole imbau zaman sekolah rendah tu!

  16. Nasron al-Jauhari Says:

    @ jimi

    iya la jimi, nanti saya cuba upload. masalahnya saya sekarang tersangat sibuk.

    sabar ya.

  17. MUHAMMAD KHAIRUL Says:

    humat islam searus nye pegi ke masjid karna itu lah tempat yg sebenar.

  18. tjhalim Says:

    terima kasih banyak2 atas usaha yang ada. Banyak saya dah download. terima kasih. Link ke blog2 lain sangat menarik dan bermakna. teruskan….

  19. rosli omar Says:

    Saya berminat untuk mendendangkan lagu lagu melayu terutama lagu rock melayu tapi masaalahnya saya tak jumpa pun satu webside di internet yang membuatkan guitar backing track lagu melayu untuk latihan persendirian.
    Yang ada pun guitar backing track lagu inggeris.
    Tak ada ke sesiapa yang boleh mulakannya?

  20. rhyno Says:

    banyak cantek lagu-lagu awak di sini, yhank ya

    from kalimantan

  21. kencrot Says:

    …thanks la bro utk lagu2 ni…. ada lg upload la…..

  22. rock beb Says:

    caya ar bro….best gilerrr….

  23. Cin Says:

    SkE GlEr r LyN LaGu2 RoCk yG TgKp cINTaN nIee…HUhUHU

  24. oliey Says:

    rock kapak

  25. oliey Says:

    aku nk blik zmn rock blik

  26. Full Download Says:

    Brader Nasron..semoga Allah s.w.t memberi pahala di atas usaha brader untuk menggembirakan hati-hati yang duka ini…Amin

  27. MRBAJING Says:

    ROCK KAPAK

  28. nadhirah89 Says:

    memang layan lagu cenggini.
    dpt pulak sekepale dgn ayah.
    huh. masyuk.
    ‘headwind – segalanya mungkin’ tak masuk list ke?
    pevret tuh ;D

  29. pch Says:

    rock kapak tetap otai…dulu kini..masih ada peminat

    EBOOK PERCUMA : KOLEKSI KORD GITAR LAGU MELAYU <– KLIK SINI LERR..

  30. mrbelia Says:

    download rock dulu2 size mobile . visit je :)

  31. Num Says:

    Min kata
    Eh Nasron, best, best blog ni.. kenapa muka sekejap The Rock, sekejap jadi pak lebai pulak ? Ada multiple personality problem ke :)
    Anyway, kita suka semua lagu rock kapak tu.. ”

    Haha gua pun tersasa nak tanya bila baca password dia solaitutuangugama.

    Buang tabiat ke orang tua ni..hehe..

    Kita Melayu sekular..baru boleh enjoy rock…
    Kalau tidak jadi nik aziz lalu…

  32. anaz Says:

    Kalau sesiap tau tajuk lagu ni,tlg email aku…dah lama mencari…tanya membe smua ckap mcm pernah dengaq…tp x tau tajuk dia apa…Tak tercapainya hasrat…aku menyintaimu…dikala anganku kau bawa pergi…seakan mimpi2ku kian gerhana d ambang kasih…

  33. hamba yg teluka Says:

    tanya, ko rock, tp x thu… aduh… pedihnya…. aty ku… bila kasih… meyepi…. ini dya.. abg.. otai.. dh keluar.. tunggu.. albm… kmi mat rock… hu3… maaf n thks… shbt… ku rock spy tua…. bro….. k… w’asalam

  34. zaidin Says:

    bro ada x lagu unwanted tajuk seiras pandang

  35. shah Says:

    rock tetap rock……aku msih aku dngn cra ku sndri ….rockers spnjng zaman…..

  36. Mohd Says:

    Salam bro, bro ada lagu hasrat di jiwa dari kumpulan kasturi

  37. Diamondheart Says:

    Perbanyakkn lagu2 malaysia dan antarabangsa

  38. Awan Nina Says:

    walaupun saya lahir tahun 93, tapi lagu lagu rock kapak memang di hati :D

  39. khazanah rockers Says:

    assalamualaikum

    dri dlu smpai skrg , rock xpena tengelam . . .rock jiwa ku. . . .hehehe

  40. Beldex Says:

    Salam..der,.kiro2 den tabek kekkau..sobab ado laie koleksi2 kapak..nak tanyo leh,.lu dlm golongan ‘0tai’ @ bolum.?.

    • M.Azman Says:

      mesti otai punye.. line best …hee.he..

  41. muhd maarof asy'ari bin aslan Says:

    saya memang suka lagu rock kapak lagi2 lagu baru,paklang saya ada band iaitu team bloodshed srikandi cintaku


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 58 other followers

%d bloggers like this: