Pendekar Bujang Lapok – Mambang


Tertekan/stress dengan kenaikan harga minyak? Tension sebab banyak masalah/problem? Saya ada solusi untuk release tension sekejap.

Anda pernah menonton filem Pendekar Bujang Lapok yang terkenal itu? Filem yang mana P Ramlee menjadi hero utama dibantu oleh S Samsuddin dan Aziz Sattar. Manakala heroinnya pula ialah Roseyatimah. Filem tu memang best dan kelakar habis. Antara segmen yang lucu ialah segmen “Mambang”, iaitu ketika mereka belajar isim/mentera silat. Tontonilah sedutan dari filem tersebut di bawah; Baca baki entri ini »

Pesta Mencarut Dan Memaki Hamun


Sejak satu dua hari ni, aku paling banyak dengar orang mencarut, memaki hamun dan juga perkataan kesat dalam pelbagai bahasa namun mengandungi erti dan maksud yang sama waktu dengannya. Mesti malaikat pencatit amalan geleng2 kepala tengok rekod amalan mulut rakyat malaysia sehari dua ni. Aku rasa perkara ini akan berlanjutan selama beberapa minggu atau bulan lagi. Semuanya gara-gara harga minyak naik mendadak kelmarin. Kenaikan harga minyak juga sebagai pembuka tirai kepada satu pesta… pesta mencarut dan memaki hamun! Baca baki entri ini »

Minyak Naik Melampau! Bangsat!


Satu sketsa di warung kopi di tepi jalan.

“Minyak petrol naik sampai 70 sen. Diesel RM1.00 naik. Gila babi betul! Babi pun tak gila macam tu. Manusia jer yang gila.

Apsal tak naikkan berperingkat-peringkat? Agaknya menteri2, PM dan pakar2 ekonomi kat Malaysia ni bangang2. Sebab tu lah tak ada cara lain selain menaikkan harga minyak mendadak gila babi ni. Banyak tu! Bukan sikit! Lepas ni mencanak naiklah harga barang2 keperluan dan perkhidmatan. Siapa susah? Rakyat macam aku lah jugak yang susah! Baca baki entri ini »

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 57 other followers