Koleksi Lagu-lagu A Ramlie


Saya sedang usahakan untok telah berjaya upload sebanyak 70 buah lagu A Ramlie ke 4shared.com dalam waktu terdekat ini bagi memudahkan para peminat allahyarham mendapatkan lagu-lagu yang mereka minati. Setakat ini cuma ada 70 buah lagu sahaja yang saya dapatkan dari convert dari Youtube, Enche’ Sesumpah dan entah siapa-siapa lagi saya tak ingat. Harap maklum ya tuan-tuan haji, saya ni dah sizen… benda-benda macam ni selalu lupa.

Ini dia senarai lagu-lagu yang dimaksodkan. Kalau ada sesiapa nak tambah, sila contact saya. Terima kaseh saya uchapkan tapi tiada bayaran ya. Hehehe…

  1. A Ramlie & Maria Bachok – Cahaya Bulan Di Air Tenang
  2. A Ramlie & Maria Bachok – Itulah Sayang
  3. A Ramlie & Maria Bachok – Kasih Berbunga Sepanjang Musim
  4. A Ramlie – Asmara Dewi
  5. A Ramlie – Bahagia Menjelma
  6. A Ramlie – Bingkisan Rahsia
  7. A Ramlie – Buah Hatiku Sayang
  8. A Ramlie – Churahan Kaseh
  9. A Ramlie – Cik Kecik Bong
  10. A Ramlie – Dendang Anak Tani
  11. A Ramlie – Gengsi
  12. A Ramlie – Guru Cantik
  13. A Ramlie – Harapan Menanti
  14. A Ramlie – Hari Berganti Hari
  15. A Ramlie – Hidup Bersama
  16. A Ramlie – Ingat Padaku
  17. A Ramlie – Intanku Liana
  18. A Ramlie – Jangan Ditanya
  19. A Ramlie – Jasad Dan Nyawa
  20. A Ramlie – Jenaka Bangsawan
  21. A Ramlie – Joget Tanggung Sendiri
  22. A Ramlie – Kamar Biru
  23. A Ramlie – Kasih Impian
  24. A Ramlie – Kasih Tak Sudah
  25. A Ramlie – Kasih Tak Terleraikan
  26. A Ramlie – Kau Harapanku
  27. A Ramlie – Kau Idaman Hati
  28. A Ramlie – Kau Telah Aruah
  29. A Ramlie – Kembalilah Anakku
  30. A Ramlie – Kenangan Mengusik Jiwa
  31. A Ramlie – Kerana Hati
  32. A Ramlie – Kisah Lukisan Sepuluh Tahun
  33. A Ramlie – Kisah Membawa  Kesan
  34. A Ramlie – Kisah Membawa Kesan
  35. A Ramlie – Ku Menanti
  36. A Ramlie – Ku Nanti Kau Pulang
  37. A Ramlie – Ku Tetap Merinduimu
  38. A Ramlie – Ku Tunaikan Janji
  39. A Ramlie – Kuntum Kasih Terkulai Layu
  40. A Ramlie – Lagu Buat Pengantin
  41. A Ramlie – Lambaian Desa
  42. A Ramlie – Lidah Tidak Bertulang
  43. A Ramlie – Lumrah  Dunia
  44. A Ramlie – Malam Undangan
  45. A Ramlie – Mari Menari
  46. A Ramlie – Mawar Hati Hamba
  47. A Ramlie – Menanti Harapan
  48. A Ramlie – Menanti
  49. A Ramlie – Mencari Bahagia
  50. A Ramlie – Mengapa Hatiku Risau
  51. A Ramlie – Merintih Kalbu
  52. A Ramlie – Oh Fatimah
  53. A Ramlie – Oh Salamah
  54. A Ramlie – Ole-ole Temasik
  55. A Ramlie – Paduan Kasih
  56. A Ramlie – Pantai Cinta Sayang
  57. A Ramlie – Pelita Hidupku
  58. A Ramlie – Perasaan Hati Muda
  59. A Ramlie – Rambut
  60. A Ramlie – Rindu Janji
  61. A Ramlie – Salam Muhibbah
  62. A Ramlie – Segantang Lada
  63. A Ramlie – Sejambak Budi Setangkai Hati
  64. A Ramlie – Semoga Kembali Lagi
  65. A Ramlie – Senandung Nelayan
  66. A Ramlie – Senyumlah Kaseh
  67. A Ramlie – Seruanku
  68. A Ramlie – Si Dara Jelita
  69. A Ramlie – Tari Selendang
  70. A Ramlie – Terchadai dan Terlaksana

Sesiapa berhajat nak download lagu-lagu yang tersebut di atas, sila klik : Koleksi A Ramlie Password : solattiangagama

Jika ada sebarang masalah, sila tulis di ruang komen.

Sekian, terima kaseh.

About these ads

33 Respons to “Koleksi Lagu-lagu A Ramlie”

  1. rahim Says:

    salam………………..
    kenapa x boleh download mp3 a ramlie.
    dah masukan paswd tetapi x dapat capai fail tersebut

  2. tuan tanah Says:

    w’salam.

    boleh download. tiada masalah. saya rasa encik rahim salah taip password. pasword tu “solattiangagama” kena tulis exactly macam tu. huruf kecil, bersambung, no spacing. pasti boleh, insya’allah. dah ramai dah yang download.

    cuba lagi!

  3. Diana Says:

    Ribuan terima kasih atas kerjasama Encik Nasron! :)

  4. Abg LA Says:

    En. Nasron,
    spt mana yg u kata di atas, u dah sizen, sya pun gitu juga. nak dwnload tak tau. hati ini nak simpan koleksi lag-lagu A.Ramlie. tapi takpe lah bila terkenang zaman muda saya akan buat website u. usaha u ni disanjung tinggi. keep it up bro!!

  5. Borhan Says:

    Tahniah Nasron Al Jauhari. Teruskan usaha murni itu.

  6. Jailani Says:

    Saudara…
    Saya nak sangat dengar lagu duet A.Ramlee ngan Maria Bachok tajuk- SAAT BAHAGIA.
    Ada A.Roszaini nyanyi dalam youtube tapi videonya tak clear…
    Harap dapat upload…

  7. azahari efandy Says:

    CIK Sesumpah saya amat meminati lagu A.Ramlie bertajuk Gelombang Semalam,Harap sangat dapat dengar lagu ini,casette nye ada tapi dah elok lagi kualitinya……
    haeap dapat download……

  8. mario lee Says:

    beszzzz

  9. mujaikon Says:

    terima kasih.
    sgt berterima kasih. :)

  10. mozy Says:

    salam semua,
    saya tringin berkongsi ngan anda kengkawan semua lagu karaoke a.ramlie & the commandos, memang tangkap layan, dapat kat indonesia.nanti saya uploadkan…
    saya nak mintak lagu tiga dosa besar dan pantun agama,
    harap sesiapa dapat send kat saya
    mozyslam@yahoo.com
    pemnat setia a.ramlie
    thanks nasrun n the gengs…

  11. bronco Says:

    TQ wak lu punye lagu best la teringat semasa belum ahkir baligh.

  12. syahril Says:

    mcam mne sye nk downlod lagu-lagu a.ramli…sye minat sngat2,boleh tunjukkan tak mcam mne nk dowlod lagu yg sye minat??

  13. maisarah Says:

    salam sy dah tengok semua lagu kenangan tu tapi lagu dihari pertunangan ku tak ada, tak nak la dengar jamal nyanyi tak sama muzik pun tak best nak yang asli kalau ada dalam simpanan anda terima kasih

  14. hulala Says:

    terbaek lah…

  15. mohd basir useh Says:

    memang best”’!

  16. SENIMANklasik Says:

    Sila dengarkanlah lagu-lagu nyanyian arwah A.Ramlie…yang pernah ketika remajanya di gelar “Budak Ajaib’ Pasti saudara-saudari akan meminatinya. Saya tak boleh lupa lagu ………….KASIH JAUH DI MATA.

  17. Firdauss Says:

    Terima Kasih Kepada Tuan Tanah Kerana sudi menyediakan link download.. saya Lapisan Muda Yang Minat akan Lagu 60an..terutama Lagu No 32. A Ramlie – Ku Tetap Merinduimu…terima kasihh daun keladi insyaallah saya datang lagi :D

  18. nasrul fazami Says:

    kalau boleh saudara tolong carikan lagu yg bertajuk : pencarian nyayian oleh A.ramlie saya suka dengan lagu itu.

  19. sayednoordin Says:

    a.ramlee dan jeffriden adalah ikon pada zaman 60an..m.osman adalah pelopor angkatan yeh yeh.

  20. sayednoordin Says:

    a.ramlee kerap bertukar kugiran..selepas the rythmn boys..the clans,the click 4,the comandoes,the nite walkers,the ramles.,om.awara,orkestra trs…ke mana pun dia pergi..semua jadi…

  21. sayednoordin Says:

    a.ramlee ada buat album bersama sanisah huri..lagu ..hello-hello sayang,..rambut.. bersama om.awara dari indonesia…semua lagunya meletup….tapi..hidup dia melarat setelah sakit parkinson..dan berpisah dengan isterinya…serupa r.azmi dan p.ramlee..al fatihah untuk arwah ..semoga Allah cucuri rahmat atas roh beliau…dari peminat,.

  22. SENIMANklasik Says:

    Ejaan yang betul ialah A. R a m l i e ( A.Ramlie )
    Jangan keliru dengan ejaan P.Ramlee @ L.Ramli @ M.Ramle.@ Mosli Ramly
    Hari ni 19 Ramadhan 1433 Hijrah. SELAMAT BERPUASA !

  23. oj forever Says:

    Angkat topi sama SENIMANklasik sampai ejaan nama aruah pun diamati sungguh2,selamat berpuasa dan selamat menyambut aidilfitri tak lama lagi

  24. SENIMANklasik Says:

    Terima Kasih oj forever. Selamat Berhari Raya – Maaf zahir & Batin. Semoga Allah SWT merahmati semua peminat ruangan ini, terutama blogersnya Sdr Nasron Al-Jauhari. Aamiiin….

  25. nawimahmood Says:

    Salm…sy jug sdh sizenmcm sdra…dri arwah msh hidp hingalh khari ini nma bsr A.RAMLI.sntiasa dhati sy .moga2 rohnya dcucuri rhmt.alfthh.

  26. faizal Says:

    bang psword cmne nie.. xdapat login

  27. faizal Says:

    bang satu lagi lau leh lagu arwah ahmad jais sekali ep..

  28. azi Says:

    tq 4 ur sharing~

  29. mamai Says:

    nak cari lagu asli a. ramlie seri sarawak????

  30. Ismail ibrahim Says:

    Lagu harapan ku kecewa ade tak bro

  31. nafna s Says:

    saya nak tnya.. lagu A.RAMLIE yg kisah hidup dea d tggl isteri tu tajuk apa lgu yee??

  32. Mohd Toyeb Says:

    Mohon tambah lagi lagu A. Ramlie yang sukar di cari 1) Sri Sarawak 2) Carilah Penganti 3) selamat tinggal Bunga Ku.. Lagu yang lain saya tak ingat tajuknya pulak…

  33. SENIMANklasik Says:

    Dengarkanlah lagu-lagu nyanyian A.Ramlie. pastinya sdr-sdri akan meminatinya.


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 57 other followers

%d bloggers like this: