Koleksi Lagu-lagu A Ramlie


Saya sedang usahakan untok telah berjaya upload sebanyak 70 buah lagu A Ramlie ke 4shared.com dalam waktu terdekat ini bagi memudahkan para peminat allahyarham mendapatkan lagu-lagu yang mereka minati. Setakat ini cuma ada 70 buah lagu sahaja yang saya dapatkan dari convert dari Youtube, Enche’ Sesumpah dan entah siapa-siapa lagi saya tak ingat. Harap maklum ya tuan-tuan haji, saya ni dah sizen… benda-benda macam ni selalu lupa.

Ini dia senarai lagu-lagu yang dimaksodkan. Kalau ada sesiapa nak tambah, sila contact saya. Terima kaseh saya uchapkan tapi tiada bayaran ya. Hehehe…

Baca baki entri ini »

Rock Part 3: 14 Lagu Rock Kapak Yang Best (Link Terbaru di 4shared)


Sila baca gaya Mat Rock Muor pada tahun2 akhir 1980an.

Wa ingat, wa nak letak gambor cover kaset ke, cd ker kat sini, tapi wa punya limit storage kat wordpress ni dah cecah tahap maksimum 3Mb. Kalau nak lebih kena bayor laaa. Wa mana ada sen! Kalau lu nak sedekah kat wa, boleh jugak. Lagipun wa mana ada paypal, dulu simpan kat pejabat pos aja la. Itu pun mak wa yang simpankan, wa cuma tolong habiskan aja!

Wa cakap banyak tak main la. Ni wa ada 14 lagu rock kapak yang best. Wa gerenti lu mesti suka punye. Kalau lu tak suka, wa pedulik hapa. Wa suka apa…

14 lagu format mp3 ni wa save di savefile.com, so lu orang boleh download seberapa banyak yang lu orang suka. Asal jangan langgar undang2 dah ler, karang bond kacau, susah!

[SORRYLAH KAWAN2... SAVEFILE.COM DAH TUTUP, MUFLISIN... TAHUN 2009 KOT... AKU TAHU RAMAI NAK DOWNLOAD TAK DAPAT... NI AKU BERI LINK BARU DI 4SHARED.COM... KORANG BOLEH DOWNLOAD DENGAN FOLDER2 DIA SEKALIGUS SERENTAK! LINK DAN PASSWORD AKU TULIS KAT BAWAH - 27/06/2010 11.00 pm]

  1. Crossfire – Takdir Cinta
  2. Damasutra – Umpama Mimpi Dalam Mimpi
  3. Ekamatra – Hanya Satu Persinggahan
  4. Fotograf – Jangan Kau Ucap Selamat Tinggal
  5. Fotograf – Luka Seribu Rindu
  6. Handy Black – Hanya Dalam Lagu
  7. Iklim – Blues Terengganu Kita
  8. Iklim – Di Pintu Mahligai
  9. Laksamana – Gugurnya Bunga Cinta
  10. Lefthanded – Kenangan Bersama Mu
  11. Lefthanded – Ku Di Halaman Rindu
  12. Lefthanded – Tiada Lagi Kidung Mu
  13. Search – Pawana
  14. Sejati – Bila Bunga Dipetik Orang

SILA DOWNLOAD DI SINI : Rock Kapak 3 PASSWORD : solatfardhu5kalisehari

PERINGATAN PENTING
Lagu-lagu mp3 yang dimuat turun/download hendaklah untuk tujuan penilaian sendiri sahaja, bukan untuk kegunaan awam/umum dan bukan untuk dikomersilkan. Sila beli album asli/original artis berkenaan bagi menyokong artis tersebut dan industri hiburan tanahair. Beli yang asli dan hapuskan cetak rompak. Cetak rompak adalah satu jenayah!

Berikut disenaraikan artikel lain yang mempunyai persamaan dengan artikel di atas dan mungkin menarik minat anda untuk membacanya.

Koleksi Lagu-lagu Ahmad Jais


ahmad-jais

Assalamualaikum semua. Lama sungguh saya tak mengupdate weblog ini. Bukan lupa, cuma tak ingat… ewahhhh, macam lirik lagu la pulak. Sebenarnya saya sibuk la. Kerja banyak, maklum ler, kuli… Entah bila dapat jadi boss…

Untuk mendapatkan lagu-lagu lama Ahmad Jais saya pun rembat pinjam vcd karaoke bapak saya yang cover nya pun dah hilang entah ke mana. Saya malas cari lagu-lagu itu di internet sebab biasanya kualiti audionya longkang tak baik. Kebetulan saya dapat curi ambil satu software free di internet yang boleh convert vcd atau dvd ke mp3, maka tanpa tanggungjawab segan silu saya pun mengcopy la vcd itu. Kualiti audio mp3 setelah convert sangat baik. Memang best kat telinga. Mendengar lagu-lagu tersebut membuatkan saya jadi terkenang zaman main lari-lari sembunyi bawah pokok dulu. Hehehe. Setelah menconvert, maka saya pun upload ke savefile.com untuk dikongsi bersama. Tapi ingat, ini untuk diri sendiri aja tau, tatak bole juai ooooo. Manyak salah ooooo! Baca baki entri ini »

Pendekar Bujang Lapok – Mambang


Tertekan/stress dengan kenaikan harga minyak? Tension sebab banyak masalah/problem? Saya ada solusi untuk release tension sekejap.

Anda pernah menonton filem Pendekar Bujang Lapok yang terkenal itu? Filem yang mana P Ramlee menjadi hero utama dibantu oleh S Samsuddin dan Aziz Sattar. Manakala heroinnya pula ialah Roseyatimah. Filem tu memang best dan kelakar habis. Antara segmen yang lucu ialah segmen “Mambang”, iaitu ketika mereka belajar isim/mentera silat. Tontonilah sedutan dari filem tersebut di bawah; Baca baki entri ini »

Copy Paste: Betulkah Umno memperjuangkan DEB?


Saya bukan ahli politik atau orang yang minat politik. Tapi saya benar2 sangat tertarik dengan artikel ini. Tulisan ini juga dapat menggambarkan suara hati saya dengan tepat. Maka dengan sebab itulah saya copy paste artikel ini untuk dimuatkan di weblog saya ini sekurang-kurangnya untuk rujukan saya sendiri atau sebagai kenang-kenangan bahawa saya pernah berfikiran sebegini.

Tiada komentar yang boleh anda berikan sebab saya OFF kan mode untuk komen. Sebabnya ialah weblog ini masih bukan weblog politik. Baca baki entri ini »

Dikirim dalam Copy Paste. Label: , , , , , , , , , , , . Komentar Ditutup

Rock Part 2: 10 Lagu Rock Kapak Yang Best 1987~1997 (Link Terbaru di 4shared)


Bloodshed, Search, Febians, Terra Rossa, Lestari, Crossfire, Wings, Sofea, May dan Bumiputra Rockers.

Sila klik untuk besarkan gambar.

Cakap banyak tak nak. Ni dia lagu2 tu. Sila klik untuk dengar atau download.

[Saya tak sampai hati bila tuan/puan/abang/adik susah2 dah lawat blog saya tapi nak download tak dapat sebab "user bandwith over quota". Maka sebab itu saya dah tukar semua link download ke Savefile.com yang unlimited! Selamat mendownload! - 20/11/2008 10:51 pm]

[SORRYLAH KAWAN2... SAVEFILE.COM DAH TUTUP, MUFLISIN... TAHUN 2009 KOT... AKU TAHU RAMAI NAK DOWNLOAD TAK DAPAT... NI AKU BERI LINK BARU DI 4SHARED.COM... KORANG BOLEH DOWNLOAD DENGAN FOLDER2 DIA SEKALIGUS SERENTAK! LINK DAN PASSWORD AKU TULIS KAT BAWAH - 27/06/2010 10.51 pm]

  1. Bloodshed – Srikandi Cintaku (1987)
  2. Bumiputra Rockers – Dari Sinar Mata (1989)
  3. Crossfire – Antara Luka Dan Rindu (1995)
  4. Febians – Penantian (1991)
  5. Lestari – Cinta Itu Ketawa & Airmata (1997)
  6. May – Gadis Bertudung Putih (1990)
  7. Search – Fantasia Bulan Madu (1987)
  8. Sofea – Bunga Padang Pasir (1988)
  9. Terra Rossa – Bunga Angkasa (1991)
  10. Wings (Mel) – Lena Diulit Intan (1995)

SILA DOWNLOAD DI SINI : Rock Kapak 2 PASSWORD : solatitutiangagama

Nota: Artikel ini mengandungi bahan yang didapatkan dari YouTube, Melayu MP3 & Rock Kapak dan pelbagai sumber lain. Terima kasih kepada mereka yang telah menjadi rujukan dan sumber dalam menerbitkan artikel ini.

PERINGATAN PENTING
Lagu-lagu mp3 yang dimuat turun/download hendaklah untuk tujuan penilaian sendiri sahaja, bukan untuk kegunaan awam/umum dan bukan untuk dikomersilkan. Sila beli album asli/original artis berkenaan bagi menyokong artis tersebut dan industri hiburan tanahair. Beli yang asli dan hapuskan cetak rompak. Cetak rompak adalah satu jenayah!

Berikut disenaraikan artikel lain yang mempunyai persamaan dengan artikel di atas dan mungkin menarik minat anda untuk membacanya.

Rock Part 1: 20 Lagu Rock Kapak Yang Best 1985~1990 (Link Terbaru di 4shared)


Search, Wings, Bumiputra Rockers, Rusty Blade, Gersang, Black Rose, Lefthanded, Febians, Junction dan May.

black-rose-black-rose-90-1990.jpg bpr-kelab-jiwa-luka-1989.jpg febians-febians-88-1988.jpg gersang-gersang-88-1988.jpg juntion-arah-88-1988.jpg lefthanded-keadilan-86-1986.jpg may-dilema-88-1988.jpg rusty-blade-rintangan-hidup-dunia-87-1987-lineup.jpg search-cinta-buatan-malaysia-85-1985.jpg wings-belenggu-irama-karaoke-06-2006.jpg lefthanded-seruan-87-1987-lineup.jpg gersang-takdir-88-1988.jpg

Sila klik gambar untuk besarkannya.

Sebelum dengar lagu2 ni, tolong korek dan bersihkan telinga dulu. Buang segala tahi dan kekotoran dalam telinga agar anda dapat mendengar lagu2 ini dengan sempoi dan puas.

Kalau dapat layan lagu2 ni sorang2 dalam kereta dengan muzik yang kuat… perghhhh best wa cakap luuu! Teringat masa muda2 dulu… hahaha… sekarang aku dah tua… huhuhu.

Tak nak cakap banyak, ni la lagu2 best tu. Apa lagi, let’s rock bebeh…

Sila klik untuk dengar atau download.

[Aku kesian la kat korang yang susah2 nak download tapi tak dapat sebab "user bandwith over quota". Maka sebab itu aku dah tukar semua link download ke Savefile.com yang unlimited! Happy download bro! - 20/11/2008 10:43 pm]

[SORRYLAH KAWAN2... SAVEFILE.COM DAH TUTUP, MUFLISIN... TAHUN 2009 KOT... AKU TAHU RAMAI NAK DOWNLOAD TAK DAPAT... NI AKU BERI LINK BARU DI 4SHARED.COM... KORANG BOLEH DOWNLOAD DENGAN FOLDER2 DIA SEKALIGUS SERENTAK! LINK DAN PASSWORD AKU TULIS KAT BAWAH - 27/06/2010 08.27 pm]


  1. Black Rose – Cinta Abadi (1990)
  2. Black Rose – Simfoni 14/2 (1990)
  3. Bumiputra Rocker – Aku Hanya Serangga (1988)
  4. Bumiputra Rocker – Dendam Cinta Seusia Dunia (1989)
  5. Febians – Demi Cinta Ini (1989)
  6. Febians – Untuk Mu Sayang (1988)
  7. Gersang – Masih Aku Terasa (1988)
  8. Gersang – Sunyi (1988)
  9. Junction – Akan Ku Kenang (1988)
  10. Junction – Demi Cinta Setia (1988)
  11. Lefthanded – Debunga Wangi (1986)
  12. Lefthanded – Maya Persada (1988)
  13. May – Cinta Mu Mekar Di Hati (1989)
  14. May – Sendiri (1989)
  15. Rusty Blade – Pertama Dan Terakhir (1989)
  16. Rusty Blade – Tiada Lagi Aku (1987)
  17. Search – Gelora Cinta Ku (1985)
  18. Search – Isi Atau Kulit (1985)
  19. Wings – Misteri Mimpi Syakila (1989)
  20. Wings – Sejati (1990)

SILA DOWNLOAD DI SINI : Rock Kapak 1 PASSWORD : solatituwajib

Nota: Artikel ini mengandungi bahan yang didapatkan dari YouTube, Melayu MP3 & Rock Kapak dan pelbagai sumber lain. Terima kasih kepada mereka yang telah menjadi rujukan dan sumber dalam menerbitkan artikel ini.

PERINGATAN PENTING
Lagu-lagu mp3 yang dimuat turun/download hendaklah untuk tujuan penilaian sendiri sahaja, bukan untuk kegunaan awam/umum dan bukan untuk dikomersilkan. Sila beli album asli/original artis berkenaan bagi menyokong artis tersebut dan industri hiburan tanahair. Beli yang asli dan hapuskan cetak rompak. Cetak rompak adalah satu jenayah!

Berikut disenaraikan artikel lain yang mempunyai persamaan dengan artikel di atas dan mungkin menarik minat anda untuk membacanya.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 58 other followers