Koleksi Lagu-lagu A Ramlie


Saya sedang usahakan untok telah berjaya upload sebanyak 70 buah lagu A Ramlie ke 4shared.com dalam waktu terdekat ini bagi memudahkan para peminat allahyarham mendapatkan lagu-lagu yang mereka minati. Setakat ini cuma ada 70 buah lagu sahaja yang saya dapatkan dari convert dari Youtube, Enche’ Sesumpah dan entah siapa-siapa lagi saya tak ingat. Harap maklum ya tuan-tuan haji, saya ni dah sizen… benda-benda macam ni selalu lupa.

Ini dia senarai lagu-lagu yang dimaksodkan. Kalau ada sesiapa nak tambah, sila contact saya. Terima kaseh saya uchapkan tapi tiada bayaran ya. Hehehe…

Baca baki entri ini »

Guru Cantik… Selamat Hari Guru


Pa’chik minta maaf sebab terlambat tulis entri ini. Maklumlah, orang tua sizen macham pa’chik ni memang slow sikit. Tak boleh laju2, tulang dah tak kuat!

Ada sa’orang peminat A Ramlie kirim surat elektronik kepada pa’chik minta lagu Guru Chantek. Mungkin dia sa’orang pendidek atau sa’orang yang dididek. Itu pa’chik tak kesah. Tapi permintaannya itu membuatkan pa’chik teringat akan lagu yang membawa kenangan kepada zaman dulu2. Zaman di mana tulang pa’chik tak reput macham sekarang ini.

Tak mau cherita banyak, nanti anda bosan. Olih itu, ini pa’chik sediakan sambongan elektronik untuk anda dan orang kampong anda memuat turon lagu Guru Chantek nyanyian allahyarham A Ramlie. Baca baki entri ini »

Irama 60an: A Ramlie (Bahagian 2)


Olih kerana sambutan ter-hadap lagu-lagu allah-yarham A Ramlie sangat hebat dari kalangan peminat muzik pop-yeh-yeh yang singgah di blog ini, maka dengan sukachita-nya saya sedia-kan lagu-lagu allah-yarham sa-banyak 20 (dua puloh sahaja) buah lagu dalam format mp3 untok hiboran nostalgia anda, para peminat setia A Ramlie. Hampir ka-semua lagu ada-lah ehsan Enche’ Sesumpah. Baca baki entri ini »

Irama 60an: A Ramlie Dalam Kenangan


a-ramlie.jpg

25 Ogos 1948 di Jalan Tegas, Kampung Batak, daerah Kaki Bukit, Singapura – lahirlah seorang anak lelaki kepada almarhum Ahmad Masid dan Asmah Raden Ismail diberi nama Ramli. Tiada siapa yang menyangka anak kelima dari keluarga besar seramai 19 orang cahaya mata itu akan menjadi sebutir bintang yang kian menggilap untuk tempoh empat dekad berturut-turut. Baca baki entri ini »