Daging Rebus Yang Lazat


Merebus daging senang jer. Just masukkan air ke dalam periuk, then masukkan daging dan masaklah sampai lembut. Mudahkan? Ha aaa… ya lah tu.

Saya tak berapa suka pakai daging bahagian Batang Pinang walaupun ia cepat empuk dan lembut. Sebabnya ialah rasanya yang kureng dan hambar. Saya lebih suka pakai frozen meat. Selain dari harganya yang lebih murah berbanding daging Batang Pinang kira 50% less, rasa dan tekstur dagingnya lebih menyerlah. Baca baki entri ini »

KOLEKSI PETUA


Orang-orang tua memang suka buat apa-apa pakai petua. Kadang-kadang nengok macam tak logik. Tapi kadang-kadang efektif pulak. Entah dari mana diorang belajar, tak tahulah pulak saya. Tapi di weblog ini saya ada sertakan petua-petua yang saya dapat dari bermacam-macam sumber. Ada yang ambil kat majalah, web orang dan banyak tempat la, sampai tak ingat. Cubalah petua-petua tu, siapa tahu menjadi pulak. Tak rugi mencuba! Belum cuba, belum tahu!

Baca baki entri ini »