Burger Siapa Sedap? Saya nak try…


burgerdepan.jpg

Hari ni saya nak cerita pasal ahli politik terlampau burger… Ramly Burger. Bukan pasal burger McD, Burger King atau KFC. Sebelum tu nak tanya, siapa tak pernah mencekik makan burger pakcik Ramly yang dijual di tepi2 longkang jalan dan juga kat pasar borong malam? Jakun Kesian betul la. Rasanya tak layak belum lengkap menjadi rakyat Malaysia kalau belum pernah makan burger tu. Baca baki entri ini »

Resepi Terbaik Cendawan Goreng Yang Sodapppp!


Ketika bulan Syawal yang lalu, ramai saudara-mara dan sahabat-handai yang berkunjung ke rumah saya untuk berhari raya. Walau saya tak pernah buat “rumah terbuka” tapi ramai juga yang berkunjung. Mereka datang secara berkumpulan. Memang sebaiknya begitu agar senang nak handle dan tak payah saya serve diorang berulang kali. Maklumlah, melayan tetamu ni bukannya tak penat.

Menu saya simple jer; SOTO DAGING dan CENDAWAN GORENG! Sedapkan?!

Baca baki entri ini »