Cara Membuat Donut Yang Simple Dan Sedap


Tahu apa itu donut? Tak tahu? Kesiannya… Ada yang sukakan donut? Selalu beli ya? Kenapa tak cuba buat sendiri? Senang, kosnya murah dan gerenti sedap! Ni ada resepi yang saya dah try sendiri.

Bahan-bahan Untuk Donut

  • Tepung Gandum 1 kg
  • Ibu Roti Brand Mauripan 1 paket (11 gram)
  • Gula Pasir 7 sudu besar
  • Garam Halus 1 sudu kecil Baca baki entri ini »
Advertisements
Dikirim dalam Resepi. Label: , , , , , . 143 Comments »

KOLEKSI PETUA


Orang-orang tua memang suka buat apa-apa pakai petua. Kadang-kadang nengok macam tak logik. Tapi kadang-kadang efektif pulak. Entah dari mana diorang belajar, tak tahulah pulak saya. Tapi di weblog ini saya ada sertakan petua-petua yang saya dapat dari bermacam-macam sumber. Ada yang ambil kat majalah, web orang dan banyak tempat la, sampai tak ingat. Cubalah petua-petua tu, siapa tahu menjadi pulak. Tak rugi mencuba! Belum cuba, belum tahu!

Baca baki entri ini »