Rock Part 3: 14 Lagu Rock Kapak Yang Best (Link Terbaru di 4shared)


Sila baca gaya Mat Rock Muor pada tahun2 akhir 1980an.

Wa ingat, wa nak letak gambor cover kaset ke, cd ker kat sini, tapi wa punya limit storage kat wordpress ni dah cecah tahap maksimum 3Mb. Kalau nak lebih kena bayor laaa. Wa mana ada sen! Kalau lu nak sedekah kat wa, boleh jugak. Lagipun wa mana ada paypal, dulu simpan kat pejabat pos aja la. Itu pun mak wa yang simpankan, wa cuma tolong habiskan aja!

Wa cakap banyak tak main la. Ni wa ada 14 lagu rock kapak yang best. Wa gerenti lu mesti suka punye. Kalau lu tak suka, wa pedulik hapa. Wa suka apa…

14 lagu format mp3 ni wa save di savefile.com, so lu orang boleh download seberapa banyak yang lu orang suka. Asal jangan langgar undang2 dah ler, karang bond kacau, susah!

[SORRYLAH KAWAN2… SAVEFILE.COM DAH TUTUP, MUFLISIN… TAHUN 2009 KOT… AKU TAHU RAMAI NAK DOWNLOAD TAK DAPAT… NI AKU BERI LINK BARU DI 4SHARED.COM… KORANG BOLEH DOWNLOAD DENGAN FOLDER2 DIA SEKALIGUS SERENTAK! LINK DAN PASSWORD AKU TULIS KAT BAWAH – 27/06/2010 11.00 pm]

  1. Crossfire – Takdir Cinta
  2. Damasutra – Umpama Mimpi Dalam Mimpi
  3. Ekamatra – Hanya Satu Persinggahan
  4. Fotograf – Jangan Kau Ucap Selamat Tinggal
  5. Fotograf – Luka Seribu Rindu
  6. Handy Black – Hanya Dalam Lagu
  7. Iklim – Blues Terengganu Kita
  8. Iklim – Di Pintu Mahligai
  9. Laksamana – Gugurnya Bunga Cinta
  10. Lefthanded – Kenangan Bersama Mu
  11. Lefthanded – Ku Di Halaman Rindu
  12. Lefthanded – Tiada Lagi Kidung Mu
  13. Search – Pawana
  14. Sejati – Bila Bunga Dipetik Orang

SILA DOWNLOAD DI SINI : Rock Kapak 3 PASSWORD : solatfardhu5kalisehari

PERINGATAN PENTING
Lagu-lagu mp3 yang dimuat turun/download hendaklah untuk tujuan penilaian sendiri sahaja, bukan untuk kegunaan awam/umum dan bukan untuk dikomersilkan. Sila beli album asli/original artis berkenaan bagi menyokong artis tersebut dan industri hiburan tanahair. Beli yang asli dan hapuskan cetak rompak. Cetak rompak adalah satu jenayah!

Berikut disenaraikan artikel lain yang mempunyai persamaan dengan artikel di atas dan mungkin menarik minat anda untuk membacanya.

Advertisements

Koleksi Lagu-lagu Ahmad Jais


ahmad-jais

Assalamualaikum semua. Lama sungguh saya tak mengupdate weblog ini. Bukan lupa, cuma tak ingat… ewahhhh, macam lirik lagu la pulak. Sebenarnya saya sibuk la. Kerja banyak, maklum ler, kuli… Entah bila dapat jadi boss…

Untuk mendapatkan lagu-lagu lama Ahmad Jais saya pun rembat pinjam vcd karaoke bapak saya yang cover nya pun dah hilang entah ke mana. Saya malas cari lagu-lagu itu di internet sebab biasanya kualiti audionya longkang tak baik. Kebetulan saya dapat curi ambil satu software free di internet yang boleh convert vcd atau dvd ke mp3, maka tanpa tanggungjawab segan silu saya pun mengcopy la vcd itu. Kualiti audio mp3 setelah convert sangat baik. Memang best kat telinga. Mendengar lagu-lagu tersebut membuatkan saya jadi terkenang zaman main lari-lari sembunyi bawah pokok dulu. Hehehe. Setelah menconvert, maka saya pun upload ke savefile.com untuk dikongsi bersama. Tapi ingat, ini untuk diri sendiri aja tau, tatak bole juai ooooo. Manyak salah ooooo! Baca baki entri ini »

Rock Part 2: 10 Lagu Rock Kapak Yang Best 1987~1997 (Link Terbaru di 4shared)


Bloodshed, Search, Febians, Terra Rossa, Lestari, Crossfire, Wings, Sofea, May dan Bumiputra Rockers.

Sila klik untuk besarkan gambar.

Cakap banyak tak nak. Ni dia lagu2 tu. Sila klik untuk dengar atau download.

[Saya tak sampai hati bila tuan/puan/abang/adik susah2 dah lawat blog saya tapi nak download tak dapat sebab “user bandwith over quota”. Maka sebab itu saya dah tukar semua link download ke Savefile.com yang unlimited! Selamat mendownload! – 20/11/2008 10:51 pm]

[SORRYLAH KAWAN2… SAVEFILE.COM DAH TUTUP, MUFLISIN… TAHUN 2009 KOT… AKU TAHU RAMAI NAK DOWNLOAD TAK DAPAT… NI AKU BERI LINK BARU DI 4SHARED.COM… KORANG BOLEH DOWNLOAD DENGAN FOLDER2 DIA SEKALIGUS SERENTAK! LINK DAN PASSWORD AKU TULIS KAT BAWAH – 27/06/2010 10.51 pm]

  1. Bloodshed – Srikandi Cintaku (1987)
  2. Bumiputra Rockers – Dari Sinar Mata (1989)
  3. Crossfire – Antara Luka Dan Rindu (1995)
  4. Febians – Penantian (1991)
  5. Lestari – Cinta Itu Ketawa & Airmata (1997)
  6. May – Gadis Bertudung Putih (1990)
  7. Search – Fantasia Bulan Madu (1987)
  8. Sofea – Bunga Padang Pasir (1988)
  9. Terra Rossa – Bunga Angkasa (1991)
  10. Wings (Mel) – Lena Diulit Intan (1995)

SILA DOWNLOAD DI SINI : Rock Kapak 2 PASSWORD : solatitutiangagama

Nota: Artikel ini mengandungi bahan yang didapatkan dari YouTube, Melayu MP3 & Rock Kapak dan pelbagai sumber lain. Terima kasih kepada mereka yang telah menjadi rujukan dan sumber dalam menerbitkan artikel ini.

PERINGATAN PENTING
Lagu-lagu mp3 yang dimuat turun/download hendaklah untuk tujuan penilaian sendiri sahaja, bukan untuk kegunaan awam/umum dan bukan untuk dikomersilkan. Sila beli album asli/original artis berkenaan bagi menyokong artis tersebut dan industri hiburan tanahair. Beli yang asli dan hapuskan cetak rompak. Cetak rompak adalah satu jenayah!

Berikut disenaraikan artikel lain yang mempunyai persamaan dengan artikel di atas dan mungkin menarik minat anda untuk membacanya.

Jamal Abdillah, Raja Pop Malaysia


jamalrajapop.jpg

Sudah lebih 20 tahun (sejak 1979) Jamal Abdillah memperhambakan diri dalam bidang seni. Biarpun jejak beliau ada meninggalkan kontroversi, namun nama beliau tetap utuh sebagai penyanyi lelaki terbaik dan terunggul yang pernah lahir di persada seni negara. Kelunakan “vokal emas” beliau yang mampu mengalunkan pelbagai genre lagu baik balada, pop mahupun tradisional meletakkan nama beliau abadi dalam sejarah seni dan budaya tanahair buat selama-selamanya. Baca baki entri ini »

Sheila Majid, Ratu Jazz Malaysia


sheila-majid-cover-lagenda.jpg

Artikel ini ditulis sebagai hadiah kepada isteri saya yang merupakan seorang peminat Sheila Majid. Semoga isteri saya berpuas hati dan gembira dengan “hadiah” ini walaupun kebanyakannya saya “cilok” dari beberapa sumber. Habis nak buat camana, saya bukannya tahu sangat pasal Sheila ni. Saya kan “peminat setia” Pop Yeh Yeh, bukannya Jazz atau R&B. Namun begitu saya suka juga lagu-lagu Sheila. Sheila Majid memang ada kelas. Beliau penyanyi yang hebat dan disegani. Sesekali “layan” lagu-lagu nyanyiannya, syok wooo…

Shaheila Abdul Majid atau juga dikenali sebagai “Sheila Majid”, merupakan salah seorang penyanyi popular di Malaysia, malah di Asia. Dilahirkan pada 3 Januari 1965. Baca baki entri ini »

Nasi Halia Danga


Narasumber: Puan Noor Khaidura Abu Bakar, anak saudara Wak Hassang.
Resepi Asal: Hassan Mustapha (Wak Hassang), Kg Sungai Danga, Johor Bahru.

Baca baki entri ini »

MALINDO Part 2 – Malaysia Mencuri Budaya Indonesia?


kudakepangjohor.jpg

Saya sering membaca Kompas Online, Media Indonesia Online, Detik.Com, Republika Online dan banyak lagi untuk mengetahui situasi dan kondisi di Indonesia. Sejak beberapa lama saya perhatikan kalo ada sesetengah orang Indonesia merasa jengkel dengan promosi Malaysia Is Truly Asia yang giat diadakan di seluruh dunia, tidak terkecuali di Indonesia sendiri. Apalagi sejak adanya maskapai penerbangan murah AirAsia mula beroperasi di Indonesia, semakin giat promosi ini dijalankan di kaca televisi swasta di Indonesia.

Baca baki entri ini »