Koleksi Lagu-lagu A Ramlie


Saya sedang usahakan untok telah berjaya upload sebanyak 70 buah lagu A Ramlie ke 4shared.com dalam waktu terdekat ini bagi memudahkan para peminat allahyarham mendapatkan lagu-lagu yang mereka minati. Setakat ini cuma ada 70 buah lagu sahaja yang saya dapatkan dari convert dari Youtube, Enche’ Sesumpah dan entah siapa-siapa lagi saya tak ingat. Harap maklum ya tuan-tuan haji, saya ni dah sizen… benda-benda macam ni selalu lupa.

Ini dia senarai lagu-lagu yang dimaksodkan. Kalau ada sesiapa nak tambah, sila contact saya. Terima kaseh saya uchapkan tapi tiada bayaran ya. Hehehe…

Baca baki entri ini »

Sheila Majid, Ratu Jazz Malaysia


sheila-majid-cover-lagenda.jpg

Artikel ini ditulis sebagai hadiah kepada isteri saya yang merupakan seorang peminat Sheila Majid. Semoga isteri saya berpuas hati dan gembira dengan “hadiah” ini walaupun kebanyakannya saya “cilok” dari beberapa sumber. Habis nak buat camana, saya bukannya tahu sangat pasal Sheila ni. Saya kan “peminat setia” Pop Yeh Yeh, bukannya Jazz atau R&B. Namun begitu saya suka juga lagu-lagu Sheila. Sheila Majid memang ada kelas. Beliau penyanyi yang hebat dan disegani. Sesekali “layan” lagu-lagu nyanyiannya, syok wooo…

Shaheila Abdul Majid atau juga dikenali sebagai “Sheila Majid”, merupakan salah seorang penyanyi popular di Malaysia, malah di Asia. Dilahirkan pada 3 Januari 1965. Baca baki entri ini »