Resepi Terbaik Cendawan Goreng Yang Sodapppp!


Ketika bulan Syawal yang lalu, ramai saudara-mara dan sahabat-handai yang berkunjung ke rumah saya untuk berhari raya. Walau saya tak pernah buat “rumah terbuka” tapi ramai juga yang berkunjung. Mereka datang secara berkumpulan. Memang sebaiknya begitu agar senang nak handle dan tak payah saya serve diorang berulang kali. Maklumlah, melayan tetamu ni bukannya tak penat.

Menu saya simple jer; SOTO DAGING dan CENDAWAN GORENG! Sedapkan?!

Baca baki entri ini »

KOLEKSI PETUA


Orang-orang tua memang suka buat apa-apa pakai petua. Kadang-kadang nengok macam tak logik. Tapi kadang-kadang efektif pulak. Entah dari mana diorang belajar, tak tahulah pulak saya. Tapi di weblog ini saya ada sertakan petua-petua yang saya dapat dari bermacam-macam sumber. Ada yang ambil kat majalah, web orang dan banyak tempat la, sampai tak ingat. Cubalah petua-petua tu, siapa tahu menjadi pulak. Tak rugi mencuba! Belum cuba, belum tahu!

Baca baki entri ini »