Dengar & Download Mp3 Al-Qur’an (Percuma/Free)


al-quran.jpg

Bawak-bawaklah bertaubat, jangan nak asyik “tau buat” jer! Barangsiapa yang ingin berusaha mentaubatkan dirinya, maka eloklah berbuat ibadah terutamanya yang wajib, diikuti yang sunat serta tinggalkan segala laranganNya. Barulah rahmat Allah datang menjenguk dan cahaya hidayah masuk dalam hati. Betul tak?

Untuk menuju ke arah menjadi insan yang baik, lebih tepatnya muslim yang beriman dan beramal soleh, maka dengan ini saya sediakan file mp3 ayat-ayat al-Qur’an lengkap 30 juzuk iaitu 114 surah semuanya. Anda boleh gunakannya untuk belajar, memperbaiki bacaan, menghafalnya atau sebagainya. Mudah-mudahan ianya membantu. Semoga saya dan tuan/puan/saudara/saudari akan beroleh manfaat di dunia dan juga di akhirat. Amiiin! Insya’allah.

Sila klik link di bawah (untuk dengar dan download);

Alternatif link (hanya boleh download sahaja);

Sebar-sebarkanlah perkara kebaikan. Semoga amalan kita diterima Allah. Amiin.

About these ads

32 Respons to “Dengar & Download Mp3 Al-Qur’an (Percuma/Free)”

  1. afham Says:

    ade tak port..yang kita leh baca skali ..

    Nasron jawab; Setakat ni saya tak pernah jumpa la pulak. Tapi don’t worry, soon saya akan upload video yang ada bacaan dan tulisan sekali. Yang ala2 karaoke tu. Sabar ya… kejap jer lagi.

  2. antari Says:

    Jgn mngalah bro.. try gak sambung projek MP4 tu. Byk mnfaatnyer..

    Nasron jawab; Ya… ya… insya’allah akan diusahakan.

  3. Nor Hafizi bt Abas Says:

    Alhamdulillah..baru td sy berjaya download bbrapa surah..dah lama cari..baru jumpa yang mudah dan best!
    Baaraka Allahu Alaik…

    Nasron jawab;
    Baguslah jika begitu. Semoga dapat memberi manfaat kepada kita semua.

  4. Alina Says:

    Nak dengar …nak Download lagi mudah kat sini..Jom..http://www.all-quran.net

  5. nisa Says:

    tak boleh play pun dah lama tunggu ni

  6. askrules Says:

    Saya memang suka mendengar Ayat-Ayat suci Al-Quran ni,Tapi sayangnya saya tidak pandai membacanya,Saya teringin sangat nak bertadarus pada bulan puasa tapi apa boleh buat saya ni kurang pandai………Tapi saya adalah juga download surah-surah Al-Quran untuk dijadikan hafazan…

  7. roezlan Says:

    ALHAMDULILLAH…. terima kasih atas usaha anda. saya doakan anda diberkati-Nya. amin

  8. maz Says:

    tkasih kerana dpat laluan dengar quran dn lagu2 lama.

  9. maz Says:

    seronoknya bila kita tahu makna bacaan Quran ni.kenelah belajar sikit2.

  10. ali wijaya Says:

    alhamdulillah saya mengharapkan ada video dan bacaan ala ala karoke itu.saya mendoakan buat tuan agar berjaya.sekiranya ada tolong beritahu ya.

  11. khalifah Says:

    saya ni saudara baru,berminat sgt nk belajar baca al-quran.bagus kalau saudara boleh keluarkan video dan bacaan,senang org mcm saya nak belajar.Moga diberkati-Nya perbuatan saudara.

  12. Hamba Allah Says:

    Alhamdullilah…jumpa juga web site yg bleh download ayat2 al Quran secara percuma..teruskan usaha anda

  13. myslebet Says:

    alhamdulillah… sejuk hati dengar…

  14. Teratakrahmat Says:

    Kalau susah try yg ni.

    http://www.islamweb.net/ver2/…age=rewaya

    english.islamway.com/s…citorslist

  15. faisal Says:

    ahllam va sahllan

  16. zul Says:

    assalamualaikum…terima kasih kerana menyediakan dowload ayat suci alquran secara percuma…semoga diberkati…

  17. azacomelke Says:

    dlu sy pnah tnmpak makcik sy bkak satu website ni….mmg ade dah yg mcm karaoke 2….siap terjemahan…tp xpasti la address die pe….nnti sy try tnye makcik saye….pastu sy kadang2 takot nk bkak quran full verse dlm internet….tkot ade penambahn ayat yg mcm pnah digembar-gemburkan dulu 2…dh la sy xphm sgt bahse arab…cemane nak tau quran verse dlm internet adalah yg tulen yg xdek tokok tambah ek???

  18. nazmi Says:

    terima kasih kat nasron sebab buat laman nie…..saya bersyukur sgt coz dpt download ayat al-quran scr prcm…..blhlh dgr sllu

  19. Adan Says:

    Salam, saya baru jumpa web ni. masih belum dwnld ape2 lagi. samada boleh ke x.
    soalan saya ada tak port spt saudara Afham maksudkan pada 24.2.2008 tu. sudahkah dikemaskini?
    rata2 saya cuba dwnld tapi kebanyakkannya nak suruh beli ayat2 Allah ni. x de yg buat dengan ikhlas.
    alhamdulillah jumpa gak blok saudara ni dan haran saya blh dwnld sebentar lagi.
    Semoga saudara dirahmati Allah hendaknya.

  20. Adan Says:

    blog ni cam x leh pakai je. x pernah jawab persoalan tetamu pun. hampeh tul

  21. Pak Tua Says:

    Adan,
    ini blog orang pencen dek… nanti kalau awak dah pencen nanti awak faham ler… kudrat dah banyak berkurang…

  22. mimamuslim Says:

    thanx…byk bri manfaat pd owg ramai…
    alhamdullah…

  23. kembarashidaisman Says:

    agak-agak tahu tak sapa qari yang baca quran dalam web ni. imam yg mana satu.

  24. Ctroshaizat Seman Says:

    alhamdulillah,alangkah bagus sekiranya kita tahu makna dan faham bacaan setiap ayat al-Quran

  25. hasbi Says:

    amalkan dan jadikan al quran tuntunan hidup jangan dibaca saja

  26. shahmie Says:

    yang download mp3 satu link je ada x?

  27. muhamad nik azhan asyraf arsahd Says:

    penuhilah ruang hati anda dengan ayat-ayat suci al-quran yang pasti akan membuatkan anda terasa tenang dan
    dalam kita membaca al-quran fahamilah dan hayatilah isi kandungan ayat tersebut dan bukan hanya sekadar membaca tanpa mengetahui makna ayat yang dibaca.

  28. nur hidayu SMALAT Says:

    assalammualaikumwarahmatullahiwabarakatuh,kepada seluruh warga malaysia terutama orang islam.untuk kepada orang islam allah mewajibkan supaya kita membaca al-quran kerana al-quran adalah perlindung untuk diri kita daripada gangguan syaitan dan iblis laknatullah.dalam hidup kita ramai yang berkata mereka orang islam tapi tak pernah nak membaca al-quran.al-quran adalah amanah allah untuk umat islam tetapi orang islam tak pernah nak menghargai erti dan maksud al-quran.allah mungkin akan memaafkan orang yang membaca al-quran tetapi tak memahami maksud al-quran(orang yang akan berusaha untuk mengetahui).tetapi wallahhuaklam bagi orang yang membaca tapi tak tahu makna(orang yang tak nak berusaha untuk mengetahuinya).

  29. SENIMANklasik Says:

    Assalaamualaikum.
    AlQuran itu mukjizat.sangat hebat.dan pemberi syafaat di alam barzah @kubur.
    Di dunia ni, kalau pandai baca…alhamdulillah…. boleh ajarkan kepada yang lain.
    Kalau tak pandai baca pun, carilah guru, berusahalah belajar membacanya.
    Kalau tak tau baca dan tak mahu nak baca, dengarkanlah orang lain baca. diradio, tv,hp,cd,vcd pun ada.
    Kalau semua tu tak dapat nak buat, tengoklah AlQuran setiap hari.
    Letakkanlah naskhah AlQuran di rumah, di kereta, di pejabat,di kedai … supaya mudah kita memandang, melihat, @ terpandang, terlihat sementara kita dapat melihatnya.
    Jangan simpan di rak kaca, berkunci pulak @ dlm LEMARI .
    Lama sangat simpan AlQuran, nak cari nanti kita pun dah lupa mana letaknya.
    MUDAH2AN ALLAH MERAHMATI DAN MENGAMPUNI KITA SEMUA..Aamiiinn…

  30. Sem Ciwing Says:

    kenapa x blh download.??

  31. idaham Says:

    mcm mane nk download?

    • iqbal idaham Says:

      ye ke…


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 58 other followers

%d bloggers like this: